Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Dit zijn de 7 meest gestelde vragen over werken in de horeca

Het werken in de horeca kan echt fantastisch zijn. Lekker uren maken in teamverband. En samen onvergetelijke herinneringen maken. Dat is wat je wilt toch? Nou, goed nieuws. Met Sjiek zorgen we ervoor dat jij op zo’n plek terecht komt. Zodat jij die toffe horeca baan krijgt die je verdient. Als horeca uitzendbureau voor event personeel krijgen wij regelmatig vragen over het werken in de horeca. Vandaag maak je kennis met de meest gestelde vragen. 

 

Welke banen zijn er allemaal in de horeca? 

Er zijn veel mogelijkheden binnen de horeca. Denk aan het werken in de bediening. Of werken in een oud monument. Werken in een hotel als ontbijtmedewerker of front office medewerker. Of werken bij een gave strandtent. Het aanbod is dus breed: bediening, gastheer/vrouw, festivals en evenementen,  hospitality en ga zo maar door. Neem eens een kijkje in het totale aanbod aan horeca vacatures.

 

Wat verdien ik met mijn horeca bijbaan?

Jij maakt de uren en bent op deze manier van waarde tijdens jouw horeca bijbaan. Daar moet natuurlijk wat tegenover staan. Bij Sjiek krijg je een goed salaris. Dit salaris is gebaseerd op de basissalarisschool (KHN 2):

  • 21 jaar en ouder: € 12,55
  • 20 jaar: € 11,29
  • 19 jaar: € 10,04
  • 18 jaar: € 8,78

Maar dat is nog niet alles. Je krijgt ook nog gratis horeca trainingen erbij. Dit doen wij omdat we waarde hechten aan het ontwikkelen van jonge Sjieke talenten. 

 

Welke dienstverbanden kun je werken in de horeca?

Bij Sjiek Personeel bieden wij 4 verschillende mogelijkheden qua beschikbaarheid:

  • Alleen doordeweeks;
  • Flexibel, tenminste 1x per week;
  • Fulltime;
  • Parttime.

Studenten bijbaan

Wat doet een event en horeca uitzendbureau voor mij? 

Wij gaan op zoek naar de ideale match tussen werkgever en werknemer. Omdat wij jou leren kennen en de behoefte van veel horecabedrijven weten, maken we een goede waardevolle match. Waar over nagedacht is. Waar liefde in zit. Veel horecabedrijven en organisaties zijn op zoek naar goed horecapersoneel. Bij die vraag start ons werk. Zodoende zoeken wij (jonge) talenten die lekker aan de bak willen. 

 

Kan ik ook werken bij festivals en evenementen? 

Ja absoluut! Het klinkt natuurlijk fantastisch. Maar het mooie is, dat is het ook. Keihard werken in een gezellig team en samen ook beide kanten van de bar ontdekken. Dat is toch waanzinnig? Je maakt nieuwe contacten en werkt altijd lekker in teamverband. 

 

Zijn er nog goede sollicitatietips beschikbaar voor het werken in de horeca? 

Een beetje vernieuwend horeca uitzendbureau voor event personeel bereid haar mensen op geheel  eigen wijze voor. Hoe dan? Nou. Dit doen we door jou de 7 geheime sollicitatietips voor horeca vacatures te geven. Wij weten namelijk wat er van je gevraagd wordt in zo’n gesprek, dus door dit artikel te lezen, kom je goed beslagen ten ijs. 

 

Wat leer je allemaal tijdens het werken in de horeca?

Je kan je enorm ontwikkelen tijdens het werken in de horeca. Stressbestendigheid, sociale vaardigheden, denken in oplossingen, communicatieve skills en ga zo maar door. Het is een vak waarin je dingen leert waar je je leven lang van kan profiteren. Ontdek in dit artikel de 12 dingen die je leert tijdens een horeca bijbaan.