Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Dit zijn de 5 meest gestelde vragen over werken in de horeca

Werken in de horeca. Ontzettend gaaf. Bijzonder gezellig. En dat tegen een goed salaris. Dit zijn natuurlijk prachtige woorden, maar het komt ook nog wel eens voor dat je een vraagt hebt. En weet je: dat is maar goed ook, want het stellen van vragen is belangrijk. Zo krijgen wij met grote regelmaat vragen over werken in de horeca, salaris, vergoedingen, werktijden en het werken op festivals en evenementen. En dit zijn de 5 meest gestelde vragen.

 

 

1. Ik heb geen horeca ervaring, kan ik dan toch werken bij jullie?

Wij krijgen regelmatig mensen aan de lijn die vragen of ze zonder ervaring alsnog kunnen werken in de horeca. Goed nieuws, dat kan. Je bent van harte welkom bij team Sjiek., ook zonder horeca ervaring. We hebben hier een speciale aanpak voor: op locatie maken we kort kennis en bespreken we door welke skills je hebt en welke vaardigheden je graag wilt leren. Op deze manier kunnen we je helpen om deze skills eigen te maken. Werken in de horeca zonder ervaring; daar hebben wij ook al een tof blog over geschreven.


2. Wat ga ik verdienen bij een horeca bijbaan?

Wij snappen dat een goed salaris belangrijk is. Het is niet meer dan logisch dat tegenover geleverde arbeid een goed salaris staat. En het leuke aan deze vraag is het antwoord, want dat bepaal je namelijk zelf. Hoe meer jij werkt, hoe hoger je uurloon. Op het moment dat je 21 jaar en ouder bent, kan jouw uurloon oplopen tot bijna € 15,- per gewerkt uur! Interessant toch…

 

 

3. Kan ik helemaal zelf bepalen wanneer ik moet werken?

Ja, tot op zekere hoogte kan dat. Op het moment dat je werkt bij Sjiek. bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Dit doen wij in onze planningsApp. Hier zie je heel eenvoudig de diensten die voor jou van toepassing zijn. Schrijf je in op een dienst en bepaal zelf je werkrooster. Belangrijk om te weten: hoe meer je werkt, hoe leuker het wordt. Je leert ook het team zo beter kennen en raakt nog beter op elkaar ingespeeld.

 

4. Hoe kan ik het werken in de horeca combineren met mijn studie?

Het belangrijkste om te weten is dat het kan! Werken in de horeca bij Sjiek. is ontzettend goed te combineren met een studie. En we zullen het je nog sterker vertellen: een groot deel van ons team is (nog) student. En de reden dat we dit aantrekken, is het feit dat jij zelf je rooster vaststelt, waardoor je veel vrijheid hebt. We leggen je graag uit hoe dat precies werkt. Zullen we online een keer meeten?

 

5. Waarom zou ik eigenlijk bij Sjiek. willen werken en niet bij een ander horeca uitzendbureau?

Kijk, we kunnen je niet dwingen en dan gaan we dan zeker ook niet doen. We gaan uit van eigen kracht. En bij Sjiek. hechten we veel waarde aan teamgevoel; willen we samen altijd een stapje verder komen. En hier loopt echt van alles en iedereen rond: mensen met bakken horeca ervaring en relatief nieuwe horeca tijgers. Maar het mooie is: in beide gevallen zorgen we voor een gave bijbaan waarin je groeit en een lekker salaris verdient.