Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Examens & Vakantiewerk: de perfecte voorbereidingen voor de zomer

De examenperiode is in volle gang. Een spannende en soms stressvolle tijd, maar voor veel mensen ook een periode van ‘lekker uren maken’ (lees: vakantiewerk). Voor degenen die nog in afwachting zijn van de uitslag voor hun eindexamens, is het belangrijk om bepaalde data in de gaten te houden en vooruit te plannen voor de zomer. Maar hoe dan ook: je bent bijna klaar en dat betekent dat je veel tijd hebt om te werken. En werken is geld verdienen. En geld verdienen is budget hebben voor een toffe zomer. Daar gaan we…


Eerst de uitslag dan aan de slag

Voor mavo, havo en vwo zijn de uitslagen als volgt gepland:

  • Mavo (vmbo-tl): De uitslagen worden verwacht op 12 juni 2024.
  • Havo: De uitslagen worden verwacht op 13 juni 2024.
  • Vwo: De uitslagen worden verwacht op 13 juni 2024.

Voor degenen die een herkansing nodig hebben, zullen de uitslagen van de tweede ronde rond 4 juli 2024 bekend worden gemaakt. En daarna? Goede vraag. Wat Sjiek. betreft kom je lekker bij ons werken. Wij hebben hele gave vakantiewerk vacatures. Goed verdienen, in een gezellig team en op waanzinnige locaties. Let’s go! 


Toffe vakantiewerk vacatures in musea bij Sjiek.

Psttt, jij daar. Zoek je nog naar leuk en interessant vakantiewerk? Top. Overweeg dan eens een vakantiewerk baan bij een museum of een iconisch schip. Musea bieden vaak flexibele werktijden en een boeiende werkomgeving. Hier zijn enkele interessante vakantiewerk vacatures bij Sjiek.:

  • Spoorwegmuseum: Dit museum in Utrecht biedt vaak allerlei vakantiebaan mogelijkheden; van werken in de horeca tot het begeleiden van tentoonstellingen. 
  • Openluchtmuseum: Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een geweldige plek om te werken als je van geschiedenis en cultuur houdt. 
  • Het SS Rotterdam: Voor mensen in de regio Rotterdam zijn er ook interessante vakantiewerk vacatures beschikbaar bij het SS Rotterdam

 


Meer tijd voor vakantiewerk

Na een (intensieve) periode van studeren en examens komt de zomer eraan, en daarmee dus ook een mooie kans om wat extra geld te verdienen. Yes! Veel studenten kiezen er dan ook voor om juist in de zomermaanden te werken. Slim. Niet alleen om zo een mooi zakcentje te verdienen, maar ook om waardevolle werkervaring op te doen. Maar er zijn uiteraard nog meer voordelen van vakantiewerk:

  1. Extra inkomsten: Met vakantiewerk kun je goed geld verdienen (zeker bij Sjiek!) voor zomerse activiteiten, denk aan verre reizen of mooie festivals.
  2. Werkervaring: Werkervaring opdoen tijdens de vakantie kan waardevol zijn voor je cv en toekomstige carrière. 
  3. Netwerken: Je ontmoet nieuwe mensen en breidt op deze manier ook je professionele netwerk uit. Iets wat later van pas kan komen.
  4. Sfeer: Want ja, het leven kan zo lekker eenvoudig zijn. Het is vakantie, dus de meeste mensen zitten in een gezellige zomervibe.


Conclusie

Ja, de examenperiode kan een spannende tijd zijn. Maar met een beetje planning kun je de overgang naar de zomer soepel laten verlopen. Door de uitslagdata goed in de gaten te houden en alvast na te denken over vakantiewerk, kun je je zomerplannen vormgeven én financieel voorbereid zijn om volop van je vrije tijd te genieten. Of je nu kiest voor vakantiewerk bij een museum of elders; onthoud dat elke ervaring waardevol is en bijdraagt aan je persoonlijke en professionele groei. En weet je: veel succes met de eindexamenuitslag en wij wensen je alvast een heeeeeeeeeele fijne zomer.