Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

‘Ik fiets om MS de wereld uit te trappen’

Daan Elders is één van de Sjieke teamleiders in regio Amersfoort en Utrecht. In die rol legt hij veel energie in het verzorgen van bijvoorbeeld events of congressen. Maar op 20 mei zal hij al zijn energie inzetten voor een heel ander doel: het beklimmen van de Mont Ventoux. Deze Franse berg is op Tweede Pinksterdag het decor van Klimmen tegen MS. En dat is ook de reden waarom Daan die dag z’n fietspedalen inklikt, met die ene gouden tip van zijn vader in de achterzak: “Blijven trappen!”

 

De Mont Ventoux is samen met de L’Alpe d’Huez misschien wel de beroemdste fietsberg van Europa. De klim is met zijn 20 kilometer best lang en het is vaak de wind die het extra bemoeilijkt. De Mont Ventoux heeft ook een enorm stijgingspercentage, dat ervoor kan zorgen dat de benen flink verzuren. Kortom, je krijgt het beklimmen van deze ‘kale berg’ niet cadeau. Daarom heeft Daan zich ook goed voorbereid: “Ik heb een paar keer goed hardgelopen, virtueel op de Watt-bike de berg op gegaan en van het weekend in Limburg met mijn vader gefietst om alvast te wennen aan heuvels.” Natuurlijk, het belooft zwaar te worden, maar Daan gaat er – hoe dan ook – vanuit dat hij die dag bovenkomt. 

 

Sjiek en sport

Dat Sjiek goed voor haar personeel zorgt en fan is van topsport, dat is inmiddels algemeen bekend. Ook in het geval van Daan krijgt dit gestalte doordat Sjiek zijn inschrijfgeld betaalt. Of er gelijkenissen zijn tussen werken bij Sjiek en het beklimmen van de Mont Ventoux? “Ik denk dat het voor beide activiteiten belangrijk is dat je fit en vitaal bent. En het zou zomaar kunnen dat beide dagen eindigen met een drankje”, zegt Daan met een kleine glimlach. Het emotionele van het event gecombineerd met een heftig sportkarakter zorgt vaak voor onvergetelijke gedeelde herinneringen. Dat is ook hoe Daan deze dag voor zich ziet: “Het is een hele bijzondere dag. Tijdens het fietsen is iedereen voor zichzelf bezig om boven te komen, maar na afloop zal het best even emotioneel én heel gezellig worden.” 

 

Daan’s team

Het team van Daan heeft de treffende naam: Klimmen met Peter. Het team bestaat uit Daan, zijn neven, wat vrienden, Daan’s vader en zijn oom Peter, die zelf MS heeft. Allemaal gaan ze berg op en zijn vader maarliefst zes keer: “Je kan de Mont Ventoux van drie kanten op en hij gaat elke kant twee keer doen.” En dat alles voor het goede doel: het onderzoek naar MS. Dat is ook de reden dat Daan de berg beklimt en geld inzamelt. “Ik had van tevoren een streefbedrag van 1000 euro in mijn hoofd en ik zit nu op 644 euro, dus ik zie het zomaar gebeuren dat ik het ga halen”, zegt hij trots en hoopvol tegelijkertijd. 

Wil jij Daan helpen zijn financiële doel te bereiken? Bekijk dan deze website en doneer.