Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Kennismaking met Nina van Alphen

‘Uit ervaring weet ik: als Sjiek er is, dan wordt het geregeld’

Nina over werken in Portugal, het Sjiek gevoel en het SS Rotterdam

 

Nina van Alphen zet eerder dit jaar haar handtekening om 1 april aan de slag te gaan voor Sjiek. Het mooie is: de eerste drie maanden van haar carrière bij Sjiek. is ze werkzaam vanuit het immer zonnige Portugal. Alwaar zij van 9 tot 5 werkt aan het creëren van een team voor het SS Rotterdam en in haar vrije tijd vooral werkt aan haar surfskills. Maar wat weinig mensen weten is dat Nina eerder mét dan vóór Sjiek. werkt.  

 

Zie je het voor je? Laptop open, telefoon aan, het geruis van de Atlantische Oceaan op de achtergrond en de werkdag afsluiten met een uurtje surfen. Voor veel mensen misschien een droom, maar voor Nina is het de zoete waarheid. Op dit moment maakt zij haar uren voor Sjiek. vanuit Colares; een klein dorpje tegen een heuvel aan en vrijwel direct aan de Portugese kustlijn gelegen. Nina vertelt: “Ik heb met Ninke besproken dat het gelijk een goede testcase is of je ook op afstand kan werken. Met alle liefde ben ik hun testpersoon”, vertelt ze met een kleine glimlach. So far. So good. Want ze is keihard aan het werk voor een nieuwe partner: het SS Rotterdam. Haar rol? “Ik ben het contactpersoon voor sollicitanten en plan samen de diensten in.” Anders gezegd:  Nina is het anker voor alles dat Sjiek. doet aan boord van het legendarische Rotterdamse stoomschip.

 

Team SS Rotterdam

Ook hoort het werven van de juiste mensen tot haar takenpakket. En daar wordt keihard aan gewerkt. Wie die juiste mensen zijn? “Dit is een echte horecabaan, dus we zoeken enerzijds studenten die flexibel inzetbaar zijn en anderzijds werkzoekenden met een écht horecahart.” Dat laatste laat zich altijd lastig omschrijven, toch weet Nina het tamelijk treffend te duiden met bijpassende woorden als ‘bereidwilligheid’ en ‘aanpakken’, iets wat volgens haar echt typisch Sjiek. is. “Wat mij altijd opviel toen ik met Sjiek. samenwerkte, was dat de mensen van Sjiek. aanpakkers zijn, met een open houding naar gasten toe.” Dat is ook wat ze zoekt in mensen die gaan werken op het stoomschip. Mensen die er echt staan. Twee handen uit de mouwen, twee voeten op de grond. 

 

Ervaringen uit het verleden…

…bieden in het geval van Sjiek. wél garantie voor de toekomst. Want het feit dat Nina eerder heeft samengewerkt met Sjiek., toentertijd vanuit haar rol bij Pieterskerk Leiden en Villa Ockenburgh, maakt dat ze kiest met haar gevoel: “De aandacht die Sjiek. geeft aan haar personeel en zorgt dat ze er altijd staan, dat proef je en dat zorgt voor een fijn gevoel van vertrouwen.” En dat is precies wat Nina nu namens Sjiek. wil bewerkstelligen op het SS Rotterdam. Een bijzondere locatie met een vast team dat er al jaren werkt: “Dat vind ik altijd een goed teken, je voelt namelijk dat mensen echt trots zijn op het schip.” Aan Sjiek. de taak om een team te vormen dat haar eigen geschiedenis gaat schrijven tijdens mooie evenementen als huwelijken, congressen, vergaderingen en diners.

En je hebt het gelezen: er wordt op dit moment een team gevormd. Ben je enthousiast geworden over werken op het SS Rotterdam? Bekijk dan deze vacature eens. Wij hebben er zin.