Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Werken op festivals en evenementen als studenten bijbaan? De complete gids

Hoe irritant is het als je aan het einde van de maand weer “nee” moet zeggen tegen een drankje met vrienden of net niet die mooie sjaal voor je moeders verjaardag kan kopen. Met studiefinanciering kom je een heel eind, maar je eigen welverdiende centen is toch beter. Bij Sjiek. begrijpen we ook dat jij geen zin hebt in een suffe bijbaan, waarbij het lijkt alsof de tijd stilstaat. Daarom hebben wij voor jullie de complete gids: werken als student bij festivals en evenementen. Oké, toffe job, eigen geld, hoe kom ik hier aan? Lees de gids en kijk wat bij jou past en welke tips je kan toepassen.

 

Waarom wil je een bijbaan als student?

Natuurlijk is de poen welkom en een grote drijfveer om werk te zoeken. Eerlijk is eerlijk. Maar er zijn nog meer voordelen aan een studenten bijbaan. Helemaal in de dienstensector. Events, festivals, horeca is the place-to-be voor studenten die hun carrière willen kickstarten!

  • Extra voordelen: Sjiek. heeft namelijk veel toffe jobs met extra voordelen die je in andere jobs niet snel terugvindt. Zo kan je zelf kiezen wanneer je wilt werken en is er veel flexibiliteit.
  • Netwerk: Wat nog cooler is, is dat je een gigantisch netwerk kan opbouwen. Je ontmoet nieuwe gezichten; van je collega’s tot de gasten aan tafel! Het is een geweldige kans om nieuwe contacten te leggen en je netwerk uit te breiden. In de toekomst kan je hierdoor misschien wel een fantastische job scoren!
  • Toekomst: Bovendien is werken in deze branche ook nog eens super indrukwekkend op je cv. Het werk is vaak intensief en je leert omgaan met alle verschillende soorten mensen. Dit zijn vaardigheden die elk bedrijf in de toekomst zal waarderen.

 

Werken naast je studentenleven

Je hebt het al heel druk met tentamens, colleges, projecten en vergeet niet een sociaal leven. Hoe gaat het jou dan lukken om ook daarnaast nog te werken? Daarvoor heeft Sjiek. een chille oplossing bedacht. Jij kan namelijk je eigen tijd indelen. Jij vult de dagen en tijden in die je kan werken, en wij roosteren je in.

Dus ben jij net even wat drukker omdat je aan het blokken bent voor toetsen, dan is dat geen probleem. En andersom werkt het natuurlijk ook, want is het even wat rustiger, dan kan je uiteraard extra shifts oppakken. Dit is wat wij noemen een win-win.

Voordelen van werken op festivals en evenementen

Het feest houdt nog niet op. Dat geldt letterlijk voor werken op festivals en evenementen. Je werkt in een bruisende omgeving en dat kan een fantastische ervaring zijn, vooral als je op zoek bent naar een studenten bijbaan met veel creativiteit en positieve energie. Vibe mee op de vrolijkheid van de bezoekers, de livemuziek van een internationale band of een nieuwe exotische tentoonstelling. 

Van opbouw tot biertjes tappen achter de bar. In de evenementenbranche is geen enkele dag hetzelfde en blijf je ontdekken. Dit geeft jou de mogelijkheid om je skills uit te breiden. Je kunt precies ontdekken wat je leuk vindt om te doen, wat bij jou past en waar je goed in bent. 

Deze klus klaar je natuurlijk samen met je team. Gezellige mensen, die allemaal van een dansje houden. Tijd om nieuwe vrienden te maken dus. En niet te vergeten in plaats van dat je geld uitgeeft , heb jij de pegels weer verdient.

 

Wat is het salaris bij een studenten bijbaan?

Je hoeft je geen zorgen te maken over de extra benefits, want die zijn er genoeg. Maar we hebben de belangrijkste vraag nog niet gesteld. Want hoe leuk al die extra’s ook zijn, je wilt toch weten hoeveel er maandelijks op je bankrekening wordt gestort. Toch? Daarom begin je bij Sjiek. altijd met een vast uurtarief gebaseerd op je leeftijd. Dus ben je 21 jaar of ouder, verdien je €12,55 per uur. Best een lekker begin.

Daar houdt het nog niet op. Je uurtarief kan namelijk omhoog. Hoe meer je werkt voor Sjiek., hoe hoger je uurtarief. Als jij meer op de werkvloer staat, leer je meer over het vak, ben je daardoor op meerdere plekken inzetbaar en kun je ook uitdagende taken aan. Die inzet wordt gewaardeerd met meer dan een schouderklopje. 

 

Wat doe je op de werkvloer?

Werken tijdens evenementen en festivals is heel gevarieerd. Dus daarom weet je niet altijd waar je aan toe bent. Hopelijk kunnen wij je een beetje wegwijs maken in deze Sjieke taken. De werkzaamheden bij evenementenlocaties zijn zo verschillend, omdat de locatie voor meerdere doeleinden wordt gebruikt. Donderdag een galadiner, vrijdag een trouwerij, zaterdag een comedyshow en zondag een bedrijfsfeest.

Ze zijn iedere keer weer een beetje anders. Zo kun je gasten ontvangen bij de garderobe, of bij de start van het evenement met een lekker drankje. Je kunt kaartjes controleren, of biertjes tappen tijdens een feestavond. Werk je liever in het a-la-carte restaurant, of ben je meer op je plek tijdens een ‘walking diner’ tijdens een van de gave evenementen? Ook dat is natuurlijk geen enkel probleem.

Opties hebben wij, maar de keuze is aan jou. Dat maakt het zo leuk. Je kunt zelf ontdekken wat bij jou past en wat je leuk vindt. Dan gaat Sjiek. aan de slag om de juiste matches te vinden voor jou.

 

De 5 meest Sjieke. vacatures?

Je hebt bijna de hele gids uitgespeeld. Hopelijk hebben we je kunnen helpen of informeren over een toffe studentenbijbaan, wat je voordelen zijn, wat je kan verdienen en nu de laatste stap: Waar kun je deze leuke job vinden.   

Ontdek onze andere vacatures of maak kennis met Sjiek.!
Ben je geïnteresseerd in onze andere vacatures of wil je meer weten over Sjiek.? Neem dan gerust contact op met ons.