Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Werken in een museum in Utrecht? Check deze vacatures

Het Spoorwegmuseum. Je kent het vast wel. Nou, daar hebben wij toffe vacatures voor. Want werken in een museum is ontzettend gaaf! Dus kan jij werken als een trein en heb je alles netjes op de rails? Top, dan kunnen we elkaar vast verder helpen. Herken jij jezelf hierin? De horeca is jou niet onbekend. Je weet hoe fijn het is dat er in het horeca-team goed wordt samengewerkt. En, niet onbelangrijk, jij hebt oog voor gasten. Ben jij die harde werker die we zoeken voor deze vacature museum in Utrecht? Lees dan gerust verder…

 

 

Over het spoorwegmuseum in Utrecht

Een alom bekend en gewaardeerd museum dat is gewijd aan de geschiedenis en de ontwikkeling van spoorwegen en treinen. Gevestigd in Utrecht en een populaire attractie voor lokale bewoners maar zeker ook voor toeristen. Het museum vertelt het verhaal van de Nederlandse spoorwegen. Het start met de vroegste stoomtreinen tot aan de moderne treinen van vandaag; historische treinen, locomotieven, rijtuigen en ga zo maar door.

Naast de collectie voertuigen zijn er ook interactieve tentoonstellingen, multimedia-displays en educatieve activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Het museum organiseert ook speciale evenementen, zoals stoomtreinritten, modelspoorwegtentoonstellingen en thematentoonstellingen die dieper ingaan op de spoorweggeschiedenis. Kortom, het museum in Utrecht biedt een fascinerende kijk op de wereld van treinen en spoorwegen.

 

Wat verdient het werken in een museum?

Het antwoord: jij bepaalt helemaal zelf wat jouw uurloon is. Hoe meer je werkt, hoe hoger jouw salaris is en dat kan oplopen tot meer dan 15 euro per uur! Goed verdienen dus. Wil jij makkelijk te weten komen wat jouw salaris is? Laten we kennismaken. Reageer op deze vacature of stuur ons een WhatsApp berichtje.

 

 

Waarom is werken in een museum zo tof?

Goede vraag. Werken in een museum in Utrecht is voor veel mensen waanzinnig om te doen. Het is gaaf om meerdere redenen. Komt tie…

Educatieve kansen: Musea spelen een belangrijke rol in educatie en het delen van kennis. Als je gaat werken in een museum heb je de kans om – naast je horeca werkzaamheden – van alles te leren over een specifiek thema. 

Continue leren: Werken in een museum betekent vaak dat je voortdurend nieuwe dingen leert over kunst, geschiedenis, wetenschap en cultuur, wat de baan – even met dure woorden gezegd – intellectueel stimulerend houdt.

Interactie: Als je geniet van het omgaan met mensen en het delen van kennis, biedt werken in een museum talloze mogelijkheden voor interactie met de gasten. En dit geldt natuurlijk ook voor onze vacatures in het Spoorwegmuseum

Unieke werkomgeving: Musea zijn oh-zo vaak gevestigd in historische gebouwen of architectonisch mooie locaties. Dit klinkt deftig, maar het kan zeker bijdragen aan een inspirerende en unieke werkomgeving.

 

Werken in een museum? Dit zijn onze twee vacatures

Zoals je leest is het werken in een museum in Utrecht ideaal. Wij hebben op dit moment twee toffe vacatures die zomaar eens geschikt voor jou kunnen zijn: 

  1. Horeca vacature in het Spoorwegmuseum;
  2. Barista vacature in het Spoorwegmuseum.