Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Ik wil werken op festivals en evenementen, hoe pak ik dit aan?

Werken op festivals en evenementen kan een onwijs gave ervaring zijn. Daarbij verdien je vaak ook een goed salaris. Dat is natuurlijk erg lekker. Er zijn diverse stappen die je kunt nemen om te bereiken dat je festivals en evenementen gaat werken. Hier zijn enkele suggesties, tips, ideetjes om aan de slag te gaan:

 

Skills en interesses

Denk na over wat voor type werk je graag zou willen doen op festivals en evenementen. Er kunnen namelijk verschillende functies beschikbaar zijn, zoals ticketverkoop, op- en afbouw van podia, catering en ga zo maar door. Denk daarom eerst goed na over dat wat aansluit bij je vaardigheden en interesses.

Verken functies

Als je nog niet helemaal zeker weet welke rol je wilt vervullen, kun je misschien ook soms wat vrijwilligerswerk doen op lokale evenementen of festivals. Waarom? Om zo verschillende functies uit te proberen en te ontdekken wat goed bij je past.

Netwerk

Netwerken is essentieel als het gaat om werken bij festivals en evenementen. Sluit je daarom aan bij online communities en maak connecties met mensen die al in de branche werken. Soms kunnen persoonlijke relaties en mond-tot-mondreclame je helpen om nieuwe kansen te krijgen.

Werken festivals en evenementen

 

Zoek naar event vacatures

Kijk, en daar kunnen wij je goed bij helpen. Bekijk online vacaturesites, sociale media en check ook websites van festivals en evenementenorganisatoren om te zien of er vacatures zijn die jou aanspreken. Solliciteer op de functies die je aanspreken en maak een overtuigende sollicitatiebrief en cv. Bij ons kan je ook gelijk online kennismaken, dan kunnen we lekker snel schakelen en kijken waar jouw inzet goed bij past.

Werken op festivals en evenementen = flexibiliteit

Werken op festivals en evenementen kan soms onregelmatige uren en weekendwerk met zich meebrengen. Wees daarom bereid om flexibel te zijn in je beschikbaarheid, vooral tijdens piekseizoenen van festivals en evenementen. Maar het mooie is wel: bij Sjiek. bepaal jij zelf je uren en daarmee ook jouw salaris.

Gepassioneerd en enthousiast

Zijn dat twee woorden die goed bij jou passen? Mooi. Werken op festivals en evenementen vergt vaak hard werken en zeker ook toewijding. Laat je enthousiasme zien voor het evenement of festival en je bereidheid om een bijdrage te leveren aan het succes daarvan.

Onthoud dat de evenementenindustrie dynamisch is en dat kansen kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het seizoen. Blijf geduldig, gemotiveerd en kies – waar het kan natuurlijk – ook voor ontwikkeling om je kansen te vergroten om te werken op festivals en evenementen.