Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Personeelstekort in de horeca: zo vind je het goede horeca personeel?

Het is vast geen geheim dat de horecasector wordt geconfronteerd met een groot personeelstekort. Een tekort wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Mede daardoor kan het vinden van goed horeca personeel inderdaad een grote uitdaging zijn. Hierbij enkele strategieën die je kunt overwegen om gekwalificeerd personeel aan te trekken:


 

Activiteit op de wervingskanalen

Maak gebruik van online vacaturesites zoals die Sjiek Personeel. Maar ook sociale media en horeca platforms om je vacatures te plaatsen. Door op meerdere kanalen actief te zijn, vergroot je de zichtbaarheid van eventuele vacatures. En – niet onbelangrijk natuurlijk – zo bereik je een nog breder publiek.

 

Investeer in opleiding en ontwikkeling horeca personeel

Bied trainingsprogramma’s en opleidingsmogelijkheden aan. Dit kan helpen om potentieel horeca personeel aan te trekken die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei maar ook in professionele ontwikkeling.
 

Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden

Zorg dat je salarissen en voordelen competitief zijn in vergelijking met andere werkgevers in de horeca. Het aanbieden van mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, zoals we dit ook bij Sjiek. doen, en een goede werk-privébalans, kan ook helpen talentvol horeca personeel aan te trekken.


 

Stagiaires en leerling-trajecten

Werk samen met horeca-opleidingsinstituten en zorg voor stages en/of leerling-trajecten. Dit stelt je in staat om potentiële horeca talenten zelf op te leiden en ze vertrouwd te krijgen met de bedrijfscultuur voordat ze officieel in dienst treden.

 

Overweeg externe ondersteuning

Natuurlijk, er zijn externe partijen die je aan goed horeca personeel kunnen helpen. Bij Sjiek. vinden wij geschikte kandidaten voor je. Daarom kun je overwegen om samen te werken met een horeca uitzendbureau, zoals Sjiek. Wij hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde kandidaten.

 
Nog even om mee af te sluiten: het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het wervingsproces, aangezien het vinden van goed horeca personeel soms tijd kan kosten. Zit je nou echt omhoog? Of wil je gewoon een keer sparren over het werven van horeca personeel? Neem gerust een keer contact met ons op.