Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Elke dag is weer anders in Het Nederlands Openluchtmuseum

Kirsten Sengers is net terug van de besneeuwde bergen uit Oostenrijk, waar ze werkzaam was als skilerares. En nu pakt ze de draad weer op bij Sjiek. en maakt weer lekker haar uren in de horeca. De 18-jarige Kirsten is al ruim een jaar werkzaam voor Sjiek. En deze jonge avonturier gaat nu haar kennis verbreden in Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.  


Op dit moment zit Kirsten in een tussenjaar. Jonge studenten gaan tijdens dit jaar niet aan de studie, maar juist nadenken over hun toekomst óf werken natuurlijk. Zo pakt Kirsten haar koffers en vertrekt naar Oostenrijk, Maria-Alm om precies te zijn, om daar te gaan werken als skileraar. Nu ze weer terug is in de Lage Landen, gaat ze ook weer lekker aan de slag bij Sjiek., om na dit jaar te beginnen met een studie Leisure & Event Management in Breda. 

Kirsten heeft voor haar werktrip naar Oostenrijk al met plezier mogen werken voor Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, daarom wilde ze graag weer terugkomen: ”Het is een gastvrije en sociale werkplek, waar veel verschillende soorten mensen langskomen. Van schoolreisjes met kinderen tot tourbussen vol pensionado’s. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, want iedereen loopt hier rond met een glimlach. Dat maakt mijn dag ook weer leuk.” 


Het Nederlands Openluchtmuseum

Elke dag wandelt Kirsten als ware horecaliefhebber naar haar werkplek. Een mooi ommetje door het Openluchtmuseum, waar de gasten naar binnen druppelen om te genieten van de oud-Nederlandse cultuur. Als Kirsten op één van haar werkplekken aankomt, kan haar dag beginnen. En ja, je leest het goed, Kirsten heeft meerdere werkplekken in het museum. “Het Openluchtmuseum heeft 4 of 5 verschillende locaties waar je kan worden ingedeeld. Het leukste vind ik toch wel om in De Hanekamp te werken, dat is het meest restaurantachtig en daar is het vaak lekker druk. Elke dag is weer anders en dat maakt het werk nog leuker. Nog een pluspunt is dat je altijd buiten werkt”, vertelt de energieke Sengers. 

Het culturele park is erg groot en heeft daarom gekozen om niet alleen met vast personeel te werken, maar juist met goed horecapersoneel van Sjiek. Kirsten heeft via Sjiek. deze toffe bijbaan in de horeca bemachtigd: “Ik ben superblij met de samenwerking met Sjiek. Er werken hele leuke mensen die je goed begeleiden. De communicatie is altijd goed. Als ik app of bel met een vraag wordt er gelijk geantwoord. Ze helpen je met je vragen en gaan er altijd direct achteraan. Je staat er nooit alleen voor en dat is fijn. Naast dat het leuk is om met ze te werken organiseren ze ook leuke teamactiviteiten. Borrels, cursussen of een teamuitje.”

 

Aanrader voor de horecaliefhebber 

Haar liefde voor horeca en evenementen moge duidelijk zijn. In 2024 gaat ze zelfs nog een stapje verder en maakt ze van haar hobby haar studie: Leisure & Event Management in Breda. Een baan combineren met studeren is niet altijd even makkelijk, maar dan heb je nog niet bij Sjiek. gewerkt. Daarom nog een laatste tip van Kirsten: “Ik zou iedereen aanraden om bij Sjiek. te komen werken.” Wat zijn dan de voordelen? “Er zijn heel veel verschillende opties waar je aan de slag kunt. Natuurlijk moet je het wel leuk vinden om in de horeca of bij events te werken. Wat ook fijn is, is dat je je eigen uren en diensten kan bepalen via de app. Als je voor langere tijd op vakantie gaat, is dat geen probleem. Wil je juist heel veel uren werken, dan is dat ook geen probleem. Je zal er niet verveeld raken, want er is veel diversiteit aan werkplekken. En niet te vergeten je hebt ook nog eens leuke collega’s”, sluit Kirsten af.