Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

‘Ik ben mijn hele leven al gek op het theater, dus werken voor Diligentia is een match made in heaven’

Zoeken naar een nieuwe bijbaan. Waar te beginnen? Luna Willems zit na haar stage met dezelfde vraag. Ze zoekt een baan die ze naast haar studie kan uitvoeren en die aansluit op haar interesses. Luna komt uit bij Sjiek. “Sjiek had een vacature uitstaan bij Theater Diligentia en daar kom ik al sinds ik klein ben”, vertelt ze enthousiast. Luna solliciteert en is nu alweer 10 maanden namens Sjiek aan het werk bij onder andere het Haagse theater. 

Als de coronamaatregelen voorzichtig één voor één wegvallen en het leven op straat weer een beetje kleur krijgt, is het tijd voor Luna om te zoeken naar een toffe bijbaan. “Het leek mij onwijs leuk om in de horeca te werken, zeker toen het weer kon”, licht ze toe. Zo gezegd, zo gedaan. En nu helpt Luna het publiek van Theater Diligentia aan een verfrissend drankje of lekkere versnapering tijdens de pauze. Niet alleen haar barskills worden ingezet, want ook op andere horeca locaties tijdens gave events zoals gala’s, diners en lezingen is Luna een bezig bijtje op de werkvloer.

horeca vacatures locaties sjiek

Werken naast de studie

Naast de uren die Luna maakt bij het theater werkt ze ook nog op andere plekken. Hoe doet ze dit? Want ook voor haar is een studie en een baan niet altijd makkelijk te combineren. “Bij banen met een vast rooster of vaste uren is er altijd wel een dag dat werken niet uitkomt”, zegt de hbo-studente. Maar nu ze voor Sjiek werkt, kan ze zelf bepalen wanneer ze wil werken en waar ze wil werken, vertelt ze energiek: “Er zijn meerdere teams binnen de app, waarbij je een locatie kan uitkiezen waar je het liefste werkt. Dit vind ik een hele chille manier van werken. Mocht ik denken ’ik heb deze week nog tijd over om te werken’ schrijf ik me in bij een shift. Zo heb ik vrije keus qua dagen en tijden, dus kan ik het helemaal aanpassen naar mijn studierooster.”

De vrolijke Haagse vertelt ook over de fijne samenwerking met Sjiek. Ondanks dat er veel mensen in dienst zijn voor het horeca uitzendbureau, weten ze het toch voor elkaar te krijgen iedereen persoonlijke aandacht te geven. En dat ervaart Luna als iets prettig: “De vlotte één-op-één communicatie met het team van Sjiek werkt echt heel fijn.”

Sjieke ontwikkeling


Natuurlijk, het is logisch dat iemand een voorkeur heeft qua type bijbaan. En dit geldt ook voor Luna. Zo werkt de vlotte babbelaar het liefst op bruiloften en evenementen. Waarom? Omdat er altijd een goede sfeer is op dat soort feesten en partijen. En hoe vaker je op dezelfde locatie werkt, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt. Ook biedt Sjiek nog extra opleidingsmogelijkheden, licht Luna toe: “Voordat je bij Sjiek gaat werken, krijg je al gelijk een eerste training aangeboden. Dit is een basistraining waar je bijvoorbeeld leert lopen met een dienblad en hoe je moet uitserveren. Dus zelfs als je geen ervaring hebt in de horeca kan Sjiek je op weg helpen.”

Op dit moment geeft Luna zelf trainingen aan andere horeca fanaten. En niet zomaar een training, maar een heuse taptraining voor het grote Nederlandse biermerk Grolsch. Tijdens deze training laat ze zien hoe je in 14 stappen het perfecte Grolsch pilsje kan tappen. “We zijn 3 uur lang bezig met de gehele beleving rondom hét perfecte pilsje. Ruiken, proeven en doen, met natuurlijk als afsluiting wie is de tap koning of koningin”, laat Willems weten. Ze vindt het echt uniek dat ze deze stappen mag maken. Zulke doorgroeimogelijkheden waarbij je jezelf echt verder ontwikkelt zie je niet zomaar bij iedere horeca bijbaan. ‘Heel gaaf dat ik deze kansen krijg’.
Tot slot heeft ze ook nog een laatste tip voor baanzoekende studenten: “Kom het gewoon een keertje proberen. Het is superchill om je eigen roosters in te vullen. Je gaat in gesprek welke locaties het beste bij je passen en als er een match is kan je daar ook vaker aan de slag.”