Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Hoe combineer je een studenten bijbaan met je studie?

Back to life. Back to reality. De wekker op je telefoon klinkt als vanouds en je schuift de collegebanken weer in. Even schakelen maar het voelt best goed om terug te zijn. Deadlines, colleges, werkgroepen en projecten. Bij Sjiek. begrijpen we goed dat studeren een groot deel van je tijd in beslag neemt. Maar je wilt ook leven toch? Leuke feestjes, activiteiten en genieten van een festival. En dan zijn er nog de maandelijkse kosten zoals boodschappen en huur. Bij Sjiek. hebben we toffe vacatures en werk je wanneer jij wilt. Zo verdien je geld en haal je alles uit je studietijd. Maar hoe combineer je een studenten bijbaan met je studie? Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet. Komen ze.

 

Werk wanneer je wilt

Tijdens de tentamenweken werk liever minder werken? Logisch. Maar er zijn ook weken dat je juist meer tijd hebt. De bijbanen van Sjiek. zijn op flexibele basis. Je kunt dus zelf je werktijd indelen. Bij Sjiek. hebben we veel horeca vacatures zodat je op een dag veel uren kunt maken. Wil je het liefst overdag studeren en ’s avonds aan het werk? Dat kan ook. Check onze vacatures hier

 

Doe wat je leuk vindt; een sjieke studenten bijbaan

Jaja. Dat zeggen ze altijd. Maar het is wel waar. Als je uren maakt op een plek die je leuk vindt dan vliegt de dag, nacht of avond voorbij. Zo verdien je niet alleen geld maar beleef je ook een mooie tijd. Wij werken samen met toffe bedrijven zoals vooraanstaande musea, festivals en natuurlijk ook bij bekende eventlocaties. Of wat denk je van locaties als Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, Pieterskerk in Leiden, Theater Flint in Amersfoort en het Louwman Museum in Den Haag. 

 

 

Netwerk en ervaring

Oké, wij snappen heel goed dat je gewoon lekker geld wilt verdienen. Maar een bijbaan is meer dan dat. Jouw studietijd draait niet alleen om goede cijfers, maar ook om het opdoen van ervaring. Een bijbaan geeft je de mogelijkheid om je CV uit te breiden. Afgestudeerd? Dan kan je dit netwerk gebruiken om een fulltime baan te vinden. Voeg dan ook vooral iedereen toe op LinkedIn die zich in de bedrijfswereld bevindt en die jij tegenkomt tijdens je studententijd. Dit kan zomaar een toffe studenten bijbaan opleveren.  

 

Planning is alles

Plannen begint met het kennen van deadlines en het formuleren van je doelen. Maak een lijst met alle taken die je moet doen en noteer hoeveel tijd je per taak ongeveer denkt kwijt te zijn. Lekker overzichtelijk. Hallo rust in je hoofd! Zo kun je je studieactiviteiten en werktijden goed met elkaar combineren. 

 

Maandelijkse kosten

Quanta costa? Precies. Door inzichtelijk te maken wat jouw kosten per maand zijn, weet je hoeveel geld je nodig hebt. En dus hoeveel uren je moet maken. Vergeet in je overzicht niet de jaarlijkse kosten toe te voegen. Zoals die vakantie naar de zon of een weekend Lowlands. Maar wees gerust: bij Sjiek werken we met mooie uurtarieven en verdien jij een prachtsalaris volgens een bonussysteem: 

Hoe meer je werkt, hoe hoger je uurloon. Je bent dus zelf in charge van hetgeen je verdient. Iedere maand begint de teller opnieuw, dus iedere maand heb je een nieuwe kans op een nog hoger salaris.

Een goed salaris is dus een zekerheid bij Sjiek. Zullen we een keer kennismaken? Plan hier zelf een online kennismaking met ons in en dan kijken we samen wat er bij je past.