Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Interview met Nico van der Minne

Een goede partymanager straalt vertrouwen uit en zorgt dat het doel gezamenlijk wordt behaald

CateringMeesters, specialist in het verzorgen van event catering. Een bedrijf dat het écht belangrijk vindt dat een zakelijk event, diner of symposium een smaakvolle herinnering wordt. CateringMeesters realiseert dit door te werken met een team van bevlogen medewerkers; van het verkoopteam tot aan de keuken- en logistieke medewerkers. Momenteel mist er nog wel een schakel in het geheel: een partymanager, de spil op de werkvloer. Voor medewerkers én voor opdrachtgevers. Een waardevolle en goed betaalde baan, waar oprichter Nico van der Minne de juiste kandidaat voor zoekt: “Een partymanager houdt overzicht in een dynamische omgeving, beweegt mee en is tegelijk heel duidelijk richting alle betrokkenen.”

 

In 2002 wordt MuseumCatering opgericht, een cateringbedrijf gespecialiseerd in het beheren van musea restaurants en het verzorgen van catering in een museale omgeving. In de loop van de jaren groeit het bedrijf door en faciliteert catering op congres- en evenementenlocaties; het begin van CateringMeesters. Inmiddels zijn ze de huiscateraar van onder meer het Kunstmuseum Den Haag, Museon en Museum Escher in Het Paleis. Het geheim van goede partycatering? “Vertrouwen. Een evenement is vaak een eenmalig project en daardoor extra belangrijk voor de opdrachtgever. Zij moeten dan gewoon kunnen vertrouwen op het feit dat alles netjes geregeld is”, vertelt Nico.

 

Wanted: Partymanager

Want om het vertrouwen te krijgen is het belangrijk dat de juiste persoon tussen de mensen als aanspreekpunt fungeert. Kortom; Nico zoekt een partymanager. Iemand die onderdeel wil worden van een hecht en vast team. Iemand die goed kan levelen en kan aansturen. “Wij werken voor een groot deel met een externe flexibele personele schil, een kracht van onze nieuwe partymanager moet zijn dat hij of zij op een fijne manier verschillende type mensen op een duidelijke manier kan aansturen”, vertelt van der Minne. Het meest passende woord is misschien nog wel ‘compassie’. In deze context bedoeld als vanuit een overstijgend perspectief alles overzien, maar ook interpersoonlijk op actie gericht kunnen zijn. Kernwoorden als assertiviteit, samenwerken, empathie, communicatie en leiderschap voeren hier de boventoon.

 

“Ook ik sta nog wel eens op locatie met opgestroopte mouwen allerlei tafels en stoelen heen en weer te sjouwen” – Nico van der Minne, oprichter CateringMeesters

 

Herken jij jezelf hierin?

Dan zou jij zomaar partymanager bij CateringMeesters kunnen worden. En wanneer de betrokken Nico wordt gevraagd naar wat hij tegen de toekomstig partymanager zou willen zeggen, volgt een typerend antwoord: “Ik zou hem of haar willen uitdagen om met mij het gesprek aan te gaan, zodat ik kan vertellen en daarnaast ook kan laten zien wat we doen. Het is soms lastig om dit goed onder woorden te brengen, op locatie kan ik er een goed beeld over geven.” Dit is typerend, omdat het bij Nico allemaal om gevoel draait. Gevoel voor mensen. Gevoel voor omgeving. En gevoel voor catering.