Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Anouk Botermans over het grote geheim van Sjieke onboarding

Anouk zit in de collegebanken van Hogeschool Saxion en is keihard op zoek naar een gave afstudeeropdracht. Zo komt ze in contact met Ninke Hordijk en Sebastiaan van Dalen, oprichters van Sjiek. Horeca- & eventpersoneel. Er is een match. Op professioneel niveau. En op menselijk niveau. Ze gaat aan de slag en schrijft haar scriptie over de onboarding binnen Sjiek. En het mooie is: sinds september vorig jaar is ze officieel onderdeel van kantoor team Sjiek. en voert ze haar eigen onboarding plannen uit zoals ze onderzocht tijdens haar afstudeerperiode.

Onboarding. Een prachtige Engelse term die misschien niet bij iedereen tot de verbeelding spreekt. Toch kan de 23-jarige Anouk Botermans haarfijn uitleggen wat het inhoudt: “Het instroomproces waarbij nieuwe medewerkers kennismaken met Sjiek en haar opdrachtgevers en het vak ‘horeca’. Zo voelen zij zich deel van ons team en zorgen we voor wederzijdse verwachtingen: vanuit de medewerker en vanuit opdrachtgevers. Zo is alles altijd duidelijk!”

Aan het werk

Natuurlijk, het schrijven een scriptie is één ding. Maar om het daarna naar de praktijk te vertalen is een vak apart. Toch krijgt Anouk er veel energie van, wanneer ze haar ideeën over onboarding werkelijkheid ziet worden: “Ik merk dat het tijdens onboarding heel belangrijk is om aandacht te geven aan onze Sjieke teamleden: op werkgebied maar ook daarbuiten. Zo worden zij echt onderdeel van het team en leren we elkaar nog beter kennen”, vertelt Anouk daadkrachtig. Sjiek. is een tamelijk jong horeca uitzendbureau dat tijdens de corona pandemie in 2020 is opgericht. En juist dit jonge karakter is iets wat Anouk aantrekt. “Het is echt tof om als beginner op de arbeidsmarkt al zoveel mee te maken. Alle groei die we doormaken; ik ben echt overal bij.”

Nederlands Openluchtmuseum

En de groei van Sjiek. gaat gepaard met nieuwe opdrachtgevers van naam en faam, zoals het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem. Een eer om een samenwerking mee te hebben. En ook nog eens dichtbij de roots van Anouk. “Ik kom zelf uit Dieren en ken het Nederlands Openluchtmuseum heel goed. Op dit moment zijn we vooral bezig om de vraag van het museum te beantwoorden: goed personeel vinden”, zegt Anouk vol enthousiasme. En in het huidige tijdsgewricht blijkt dat de grote uitdaging. Jonge mensen vinden en aantrekken. Om vervolgens een fijne werkplek te bieden die aan alle verwachtingen voldoet. Toch groeit team Sjiek flink. Tot groot plezier van Anouk. En de onboarding van Sjiek speelt daar een grote rol in. Het geheim volgens Anouk: “Open en eerlijk zijn, maar vooral altijd in gesprek te gaan: wat wil je graag? wat vind je fijn om te doen?” En wat ze zelf het liefst doet is vol vertrouwen genieten van alle ruimte die ze van Sjiek. krijgt om haar ideeën te ontwikkelen en ontplooien.


Meer weten over onze horeca vacatures? Laten we praten

Wil jij werken bij het Nederlands Openluchtmuseum? Lekker uren maken in de horeca? Plan nu een gratis kennismakingsgesprek in. Dan praten we online bij over wie Sjiek. is en vooral ook wie jij bent.

Plan jouw online kennismaking in