Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

‘Het was toch altijd een droom om in de Johan Cruijff ArenA te werken’

Esmee van Ooijen. Student Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UVA). Woonachtig met twee huisgenoten in onze hoofdstad én werkzaam als onderdeel van team Sjiek. in één van de mooiste voetbalstadions van Nederland. Zo werkt Esmee regelmatig in de Johan Cruijff ArenA en heeft ze zich inmiddels ook breed ontwikkeld op het gebied van vernuftige spelsystemen, aanval- en verdedigingstactieken en namen van Amsterdamse sterspelers. 

 

Esmee is wat ze noemen een energieke student; welbespraakt en goed onderlegd qua horecakennis. Zo heeft ze de afgelopen drie jaar veel kennis opgedaan in de horecawereld. “Ik heb ontzettend veel geleerd en een groot aantal cursussen gevolgd zoals een cocktail- en baristacursus”, vertelt ze enthousiast. Via via komt ze voor het eerst in aanraking met Sjiek. en de verschillende horeca vacatures die zij aanbieden. Er volgt een gesprek met Ninke Hordijk van Horeca Uitzendbureau Sjiek en al snel is er sprake van een wederzijdse klik, vertelt Esmee: “Het was echt superprettig. We spraken met elkaar over wat goede horeca is en wat er soms beter kan en toen ik op mijn horloge keek waren er 45 minuten voorbij.” Een oud cliché – dat in dit geval zeker van toepassing is – luidt: de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Maar belangrijker nog dan de klik is dat Esmee daarna de vraag krijgt of ze volgende week al wil werken. “Ik zat helemaal in het gezellige gesprek en dacht ineens: oh ja, we zitten hier natuurlijk voor een baan in de horeca”, vertelt ze lachend. 

 

Werken in de Johan Cruijff ArenA

De één komt er om de rood-witte godenzonen vooruit te schreeuwen. De ander komt er om te netwerken in de zakenlounge. Maar Esmee komt er om lekker te werken in de horeca. “Als klein meisje zag ik altijd die Arena en dan dacht ik altijd: daar wil ik later wel een keer werken. Heel vreemd,  zeker ook omdat ik niet een specifieke voorliefde voor voetbal heb”, zegt ze opgewekt. Esmee is werkzaam in één van de vele lounges, waar alle gasten worden voorzien van de Sjieke gastvrijheid. In diezelfde lounges komt regelmatig de coach van Jong Ajax om een kort praatje te houden. En na afloop komen er ook vaak spelers om te vertellen hoe zij de wedstrijd hebben beleefd, vertelt Esmee: “Inmiddels ben ik wel echt Ajax-fan en ken ik alle spelers en strategieën.” 

 

Sjieke toekomst

Sjiek. is een jong horeca uitzendbureau dat in 2020 is opgericht door twee enthousiaste ondernemers met meer dan 20 jaar aan horeca ervaring: Ninke en Sebastiaan. Zij hebben een kloppend hart voor horeca en werken altijd met een open vizier. Dat is wat Esmee ook waardeert: “Ik krijg soms appjes van: lijkt het je tof om op deze locatie te werken. Ze denken echt onwijs met je mee. Daarom is werken voor Sjiek. echt een aanrader.” Voorlopig lijkt de hardwerkende en studerende Esmee nog prima op haar plek te zitten. Toch droomt ze, nadat haar droom van de Johan Cruijff ArenA in uitgekomen, weer van een mogelijke nieuwe locatie om te werken. “Aangezien ik politicologie studeer lijkt het me heel gaaf om een keer bij een congres te werken”, sluit Esmee af.

 


Meer weten over onze horeca vacatures? Laten we praten

Graag werken op festivals en evenementen? Weer lekker uren maken in de horeca? Plan nu zelf een gratis kennismakingsgesprek in. Dan praten we online bij over jou, over ons, waar je kan werken en ga zo maar door. En natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jou. 

Plan jouw online kennismaking in