Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Flexibele werkuren in de horeca

Alles over de flexibele werkuren in de horeca en eventwereld


Bij Sjiek. staan wij erom bekend dat wij goed voor ons horeca personeel zorgen. Je krijgt een goed salaris maar ook op het gebied van regelgeving wordt er voor je gezorgd. Voor horeca personeel tot festival werk student: alles is netjes geregeld. In dit artikel vertellen we je meer over de werktijden in de horeca en eventwereld. 

Kijk, het is eenvoudig. Bij Sjiek. verzorgen wij voornamelijk banen met flexibele werktijden of parttime uren. Working 9 tot 5 is niet vaak meer de meest interessante optie. Daarentegen is flexibel werken inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar die flexibele werktijden zijn niet voor iedereen weggelegd. Onafhankelijkheid, vrijheid en een zee van tijd, dat is wat veel mensen denken te horen bij ‘flexibel werken’. En tot op een zekere hoogte klopt dat ook, maar vraag jezelf eerst af: kan ik omgaan met die vrijheid en kan ik – wanneer het erop aankomt – de uren maken zoals dat van mij verwacht wordt? Ja. Oké, top! En door…

 

Wat houden flexibele werkuren in?

Flexibele werkuren omschrijven we als een werkschema waarin er geen vaste uren zijn waarop het werk moet worden verricht. Anders gezegd (of misschien wel beter gezegd): het is als medewerkers niet iedere week dezelfde werkdagen en werktijden aan de slag gaan. Flexibele werkuren zijn het tegenovergestelde van vaste werktijden: oftewel ‘working 9 to 5’. 

 

De twee grootste voordelen van flexibele werkuren

Er zijn een drietal grote voordelen van het werken met flexibele werkuren: 

  1. Flexibele werktijden zijn aantrekkelijker voor Sjiek. personeel. Vooral de jonge generatie werkenden en werkzoekenden hechten waarde vrijheid in het werk. Door horeca personeel de kans te geven om zelf tijd in te delen, geven wij vertrouwen en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  2. Andere leeftijdsgroepen krijgen meer ruimte voor hun dagelijkse routine. Denk aan een werkende, alleenstaande ouder. Hij of zij heeft met flexibele werkuren alle ruimte om bijvoorbeeld de huishoudelijke taken netjes af te ronden, voordat de werkdag begint. 

 

Wat is het verschil tussen parttime werken en flexibele werkuren? 

Parttime werken en flexibele werkuren zijn ongeveer hetzelfde. Wat zij overeenkomstig hebben is dat het een reactie is op de ouderwetse vaste werktijden. Toch is er ook een minimaal verschil tussen parttime en flexibele uren. Zo zijn parttime uren verdeeld over vaste dagen in de week en flexibele werkuren kunnen worden ingezet. De dagen en tijden van flexibele uren zijn vaak verschillend.  

 

Toffe vacatures met flexibele werkuren

Zoek jij een bijbaan in de horeca? Of wil je juist werken op evenementen en festivals? Het kan allemaal bij Sjiek. Wat denk je van deze vacatures: 

 

Nieuwste vacatures met parttime uren

Toch liever parttime werken? Dat kan bij Sjiek. Wij hebben een aantal gave vacatures voor je waar je eenvoudig en snel op solliciteert: 

Sjiek. heeft dus waanzinnige vacatures evenementen in Den Haag, vacatures evenementen in Utrecht, maar natuurlijk ook in Amersfoort, Leiden, Rotterdam en ga zo maar door. Bekijk ons complete vacature aanbod.

 

Zoek jij een bijbaan in de horeca? Laten we kennismaken

Werken op festivals en evenementen? Aan de slag in de bediening horeca? Plan nu een gratis kennismakingsgesprek met ons in. Ben jij nieuwsgierig wie Sjiek. is? Waar je allemaal kunt werken? En wat onze Sjieke werkwijze is. Let’s talk. Wij zijn nieuwsgierig naar jou. 

Plan jouw online kennismaking in.