Nieuws

Bekijk het laatste nieuws

Veelgestelde vragen van horeca personeel over Corona

Het zijn op z’n zachtst gezegd ‘bewogen’ tijden. Natuurlijk krijgen ook wij – en ons horeca personeel – hiermee te maken.  Of het nou gaat om horeca personeel in de bediening of het werken op evenementen; er is veel gebeurd. En als horeca uitzendbureau krijgen wij dan ook veel vragen. Logisch! In dit artikel lees je de veelgestelde vragen van ons Sjieke horeca personeel.

 

 

Kan ik helemaal coronaproof werken op evenementen?

Ondanks dat de evenementenwereld tik op tik heeft gehad de afgelopen tijd, komt het nu weer langzaam op gang. Alsnog langzamer dan we willen natuurlijk 🙂 Er worden regels geformuleerd omtrent bezoekerscapaciteit, entree met vaccinatiebewijs etc. Echter, 100% zekerheid kunnen wij je nooit garanderen. Maar weet dat de organisatoren – en dat onderschrijven wij volledig – echt heel goed en doordacht hun afwegingen maken met betrekking tot de (eigen) veiligheidsmaatregelen.

 

Hoe wordt de gezondheid van horeca personeel gegarandeerd?

De HACCP-regels voor hygiëne staan te allen tijde als de spreekwoordelijke paal boven water. Ze worden dan ook nageleefd en toegepast. Daarbij is het belangrijk dat zowel horeca personeel als gasten de handen met enige regelmaat wassen en/of desinfecteren. En vaak zijn er ook pedaalemmers met een sensor aanwezig, waar je gebruikte tissues handsfree in kan weggooien. Daarbij zijn er nog een aantal (basis)zaken die erg belangrijk zijn: 

  • Vermijd begroetingen met fysiek contact: zoenen, handen schudden enzovoorts;
  • Raak zo min mogelijk je gezicht aan, denk aan wrijven in je ogen;
  • Niezen doe je in de binnenkant van je elleboog; 

En misschien wel het belangrijkste van allemaal, vinden wij als horeca uitzendbureau zijnde… Wie ziek is of zich ziek voelt, blijft thuis of gaat naar huis.

 

Ik werk in de catering van een bedrijfskantine. Klopt het dat wij wel open blijven?

Ja, bedrijfskantines mogen in principe open blijven. Uiteraard gelden er wel regels: er mogen maximaal 2 personen uit verschillende huishoudens aan één tafel zitten en zij moeten minimaal 1,5 meter afstand houden. Maar dat is inmiddels bekend 🙂 En natuurlijk blijven de andere corona maatregelen van het RIVM ook van kracht.

 

Hebben jullie ook toffe vacatures voor werken op evenementen? Nu dat alles weer rustig op gang komt. 

Jazeker, als horeca uitzendbureau hebben een aantal waanzinnig leuke plekken om te werken. Van grootse festivals tot kleine evenementen. Je kan er een goed salaris verdienen en werkt in een gezellig team. Weet je wat? Lees dit artikel eens en bedenk of jij voldoet aan het profiel dat wij zoeken. We zijn benieuwd of jij jezelf hierin herkent. 

Wil jij weten wat het salaris is voor horeca personeel? Of gewoon een keer kennis maken met ons om te zien hoe we samen die ene mega-vacature voor jou vinden? Neem dan eens contact met ons op en dan praten we even bij.